Saturday, December 5, 2009

akhir rasa ini


Apa yang aku rasa akhir² ni?? aku pon tak tau nak describe macam mana.. tapi yang penting apa yang aku rasa dulu totally difference.. aku tak salahkan sesiapa dalam hal ni tapi apa yang aku rasa aku yang bersalah dalam hal ni, terlalu mengikutkan perasaan dan suka memendam perasaan.. dah memang sifat azali aku kot jenis bukan suka bercerita @ meluahkan apa yang ada dalam hati ni tapi lebih prefer berdiam untuk berkata² perkara yang tersirat jauh di sudut hati ni.

Externally memang tak nampak macam orang yang punyai masalah, di kaburi dengan gelak tawa gurau senda tp internally, hanya Allah saja tahu betapa parahnya hati ni. Di tambah pula beban kerja yang tak pernahnya habis² memang boleh membuatkan aku down..

Tapi apa yang aku rasa selama ni semuanya tak betol..tak betol..!! so i need a time to refresh this feeling back to the normal.. aku rindukan masa² dulu.. nak macam dulu².. tapi boleh lagi ke?? diaorang pon dah semakin busy nak spend time lepak² minum pon dah semakin susah.. hopefully aku boleh adept masa² yang akan datang yang tak dapat dijangka nak jadi macam mana..

so da conclussion nya jangan la memendam apa yang terpendam tu. berterus terang yang dah sedia terang tanpa bersuluh..Dah² sampai sini je lah aku mengarut.. dah lama tak mengarut macam ni rindu la pulak.. dulu banyak masa boleh la everyday post something tapi sekarang ni dah semakin busy tak berkesempatan nak update blog..

ok cheer!! ;)

Friday, October 16, 2009

Siapa Lebih Membosankan?‏


Bilangan perempuan dikatakan lebih ramai berbanding lelaki. Tidak hairan, kini lelaki mempunyai banyak pilihan jika mencari pasangan. Barangkali kerana itu lelaki selalu 'pasang' lebih daripada seorang teman wanita atau isteri.

Teori demand and supply menjelaskan segalanya.

Bagaimanapun, seperti lelaki, perempuan mempunyai 'taste' tersendiri. Masakan mereka memilih teman lelaki atau suami secara semberono.

"Dia kacak tetapi membosankan," antara kenyataan mereka.

'Bosan', perkataan membawa maksud subjektif.

Mungkin perempuan boleh menjelaskan maksud perkataan itu mengikut pengertian mereka jika dihubungkaitkan dengan lelaki. Lelaki pula mungkin jarang menyedari sikap dan tingkah laku mereka membosankan perempuan. Maklumlah, keegoan majoriti lelaki dikatakan tinggi.

Tetapi perempuan juga tidak dapat lari dari hakikat sebenar. Mereka juga mungkin membosankan pada pandangan lelaki. Justeru, lelaki mempunyai takrifan perkataan sama jika dihubungkaitkan dengan perempuan.

Kongsikan di sini, siapa lebih membosankan? Mengapa?

Sunday, September 27, 2009

3 Stages in Life

We have 3 stages of life....



Teen Age:
Have Time + Energy... But not Money...





Working age:
Have money + Energy... But not Time...






Old age:
Have Time + Money .... But not Energy...


Enjoy life from now onwards... =)

Monday, September 7, 2009

Architectura # 007: [Solar Powered Stadium]







Taiwan recently finished construction on a solar-powered stadium that will generate 100% of its electricity from photovoltaic technology Designed by Toyo Ito, the 50,000-seat arena will officially open later this year to welcome the 2009 World Games which features many sports not included in the Olympics Such as parachuting, tenpin bowling and rugby sevens.

Friday, August 7, 2009

Mencari Calon Menantu


hahahahahaha.... gelak puas² dulu.... memang tak bley blaa la advertisement ni.. tak pernah lagi aku tengok lagi la advertisement mencari calon menantu macam ni.. siap letakkan ciri² wanita pilihan lagi tu.. nasib baik la laki tu doktor tapi macam tak logik la pulak, tak kan la tak ada sorang pon calon kat hospital N9 tu bukan cleaner tapi doktor tu... isk...isk..isk...

Ni betol² dah desperate nak kawen tapi tak ade calon lagi.. takpe² kepada gadis² di luar sana yang ada criteria² di atas tu sila la hubungi no. yang tertera di atas [sms tak dilayan] hahahaha...

Yang menjadi tanda tanya siapakah yang desperate... mak @ anak lelaki?? ;p

*Maklumat dan identiti anda adalah dirahsiakan [mcm nk pinjam duit kat ahlong la plak] hahaha.. =))

holla..

Sekian lama aku meninggalkan dunia blogger nie terasa rindu plak rasanya nak update² entry baru... syok sgt berFaceBook sampai lupa pulak aku ada blog rupanya hehe.. InsyaALLAH selepas² ni kena spend masa sikit la kat blog nie, kesian terbiar je blog nie...

Kepada follower² blog ku... nantikan entry² terbaru coming soon.... =)

Friday, June 26, 2009

SEX tu apa?


Suatu pagi seorang anak yang baru masuk sekolah primary bertanya kepada daddynya, 'Daddy, daddy.... sex tu apa, daddy..?'

Terkulat-kulat si ayah. Terfikir dia tentang arus kemodenan zaman sekarang yang membuatkan manusia berfikiran terbuka, termasuklah anak- anak yang masih kecil.. Sesuai dengan konsep pendidikan seks yang sedang hangat dibincangkan, mulalah si ayah mencari-cari jawapan yang sesuai dengan harapan anaknya takkan tertinggal dalam arus pendidikan moden.

Maka si ayah pun memberikan jawapan secara mengkiaskan kumbang dan bunga,telur yang yang menetaskan berudu dan seterusnya menjadi katak, hujan serta benih yang mencetuskan tunas, diikuti dengan pembentukan bayi dalam kandungan.

Sebelum mengakhiri jawapannya itu, si ayah menyelitkan pula kisah percintaan antara dia dan mamanya sejak dari zaman sekolah menengah lagi hinggalah kepada kelahiran seorang bayi comel iaitu si anak yang bertanya itu. Tiba-tiba si anak menangis teresak-esak. Si ayah kehairanan. 'Eh kenapa ni?' Si ayah bertanya kehairanan. Si anak masih juga menangis. 'Jawapan daddy tu panjang sangat, tapi tempat nak tulis jawapan ni pendek. Daddy ajalah yang tulis, waaaaa!!!!'

Kata si anak lantas menyerahkan buku latihan Bahasa Inggerisnya yang pada muka depan tertulis.... .

SCROLL DOWN....







































NAME : ............ ......... ......... ....
SCHOOL : ............ . ........... ......... ...
CLASS : ............ ......... ......... .....
SEX :........... . ......... ........ ....

Tag 12

1. apa perasaan anda sekarang
Tired + sleepy, baru balik dr kl tp layankn la jwb tag ni dlu.. hehe..

2. saya nak makan
ciken wing.. nyam2...

3. saya x suka
terkentut time ade wuduk... XD

4. impian saya
berjaya dunia dan akhirat.. [sama la impian kte yop ahaks2..]

5. haiwan yg saya tidak suka
babi.. H1N1 haha..

6. saya harapkan
dapat abis study dengan jayanya.. tanpa repeat2 sem huhu..

7. jika boleh diputarkan masa
banyak nak buat apa yg tak buat dulu.. huhu..

8. saya pada 10 thn akan datang
dah de keje best...
dah de anak bini dengan bahagianya...
insyaALLAH.. =)

9. hp saya adalah
Nokia N70 & Motorola L7

10. saya pernah bercinta sebanyak
2 kali je kot.. ahakss..

11. saya suka pada
saya suka dia... =)

12. kawan2 saya
ada lelaki dan perempuan.. gay n lesbi tak de ehh.. sory tak layan!

13. pernah dikhianati
penah.. tp malas nak ingat balik msti sakit hati..

14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda
nak dia dibalas dengan apa yang dia dah buat selama nie.. rasakan!!

15. senaraikan orang untuk di tag
  1. akish
  2. atikah
  3. shila
  4. aiman
  5. momat
  6. judiene
  7. eazy izzuddin
  8. anuar

Tuesday, June 23, 2009

Tag 11: [Play on Shuffle]

tagged by Judine.

RULES:

1. Put your i Tunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!


IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
I'm Not Okey - My Chemical Romance

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Lucky - Jason Mraz

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
hanya dikau -
P. Ramlee

HOW DO YOU FEEL TODAY?
lovely day - Bill Withers

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
I live my life for you -
Lifehouse

WHAT'S YOUR MOTTO?
Soul and Inspiration -
Righteous Brothers

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Believe Me -
Fort Minor

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Im Yours -
Jason Mraz

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Dunia Belum Berakhir -
Shaden

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Just A Friend
- Too phat

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
I Just Wanna Live -
Good Charlotte

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Sempurna -
Andra & Backbone

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
You And I Both -
Jason Mraz

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Stay Beautiful - Taylor Swift

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Doa Perpisahan - Brothers

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Hotel California - Eagles

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Snakes - Papa Roach

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Seberkas Kisah Lalu - Ada Band

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Kehadiranmu - Samsons

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Be Yourself - Audioslave

WHAT WILL YOU POST THIS AS?

Name - Goo Goo Dolls

SAPE 10 ORG NAK KENA TAG?
-
Akish
- Atikah
- Anuar
- Shapik
- Ean
- Jai
- Jita
- Aris
- Farah
- Fendi

akhirnya terupdate jugak blog aku.. thnx judiene tag aku nie.. ada jugak aku kerja nk wat hahaha.. cuti yg membosankan............

Monday, June 15, 2009

5 Don't when you are sleeping

1. Don't sleep with watch.
Watches can emit a certain level of radioactivity. Though small, but if you wear your watch to bed for long time, it might have adverse effects on your health.



2. Don't sleep with bra.
Scientists in America have discovered those that wear bras for more than 12 hours have a higher risk of getting breast cancer. So go to bed without it.



3. Don't sleep with phone.
Putting the phone beside your bed or anywhere near you is not encouraged. Though some of us will use phone as alarm clocks, but please put the phone as far as possible. Scientists have proved that electrical items including mobile phone and television sets emit magnetic waves what used. These waves can cause disruptions to our nervous system. Therefore if you ned to put your mo! bile phone near you, switch it off first.


4. Don't sleep with make up.
People who sleep with make up might have skin problems in the long term. Sleeping with make up will cause the skin to have difficulty in breathing and problem in perspiring. You will also need a much longer time to go into deep sleep.


Lastly..




|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V




5. Don't sleep with others' wife/husband.
You may never wake up again. ;p



Hurt


Never love a love that hurts...
never hurt a love that loves !!!

Kenangan yang pahit lebih bermakna dari mimpi yang indah.... Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir. Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya... Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa... moga akan kembali ceria kehidupannya nanti...

Sunday, June 14, 2009

Fobia


Aku paling fobia tengok benda2 yang mengerikan yang melibatkan darah2 ni especially eksiden2 teruk. Biler aku tertengok kejadian sedemikian mesti aku akan hilang semangat for the moment.. jangan cakap semangat je hilang selera pon boleh hilang..

Nak dijadikan cerita, malam tadi lepas balik dari birthday party kat umah mmber aku, lepak2 la dulu kat town maklum la malam minggu dh lama tak hang-out dengan member2 lama. Biasa la malam minggu ni smua orang nak show-off dengan kereta CLK [cute little kancil] masing2, bukak audio kuat nak mamp*s [pekak ke apa] sambil memandu secara merbahaya. kalau bawak Fairlady ke Skyline ke Evo X ke ok la jugak . Jalan yang busy orang lalu lalang pon nak bawak giler2.. Nak bawak laju2 gi highway la tak pon kat Sepang Circuit lagi puas hati. Tadi nyaris2 dapat tengok eksiden, masing2 nak drive macam F1 nak laju potong memotong, skali kete depan break emergency kete blakang pon menggelongsor break, berasap2 tayar macam buat burn-out la plak hehehe..

Bosan tak tau nak buat apa, singgah McDonald beli McFlurry makan sambil meronda2 sambil melihat ragam anak2 remaja.. Ada la 10minit pusing2, aku pelik jugak jem tengah mlm ni, dalam hati igt road block skali tengok eksiden la. Nak sangat kan tgk eksiden. Skali dah depan mata terdiam aku seketika.Parking jap nak tgk. Member aku boleh lg record video time orang ramai nak angkat mangsa eksiden, badan layu je dah macam tak ada tulang, confirm tulang dah patah riuk .. Moto dah macam berlipat dua, kereta remuk. Macam impact yg kuat. Darah bersepah2 kat atas jalan. Kesan percikan darah kat atas jalan tu macam darah mangsa tu tersembur kuat.. Memang ngeri giler. Baik2 berselera makan McFlurry, tgk eksiden tu trus hilang selera dan semangat, jiwa tak tenteram. Drive pon slow je still teringat2 peristiwa tadi.

Seriously aku memang tak boleh tengok kejadian2 berdarah nie. Pernah dulu kecik2 time berkhatan, tengok darah sendiri pon boleh pengsan huhuhu... tapi sekarang nie dah kuat skit semangat tak de la sampai pengsan bila tengok darah hehehe... So moralnya disini berhati2 lah dijalan raya.. Ingatlah orang tersayang... =)

Saturday, June 13, 2009

When an Architect is Thinking


my idol: Le Corbusier the great!!

John Hejduk - "when an architect is thinking, he's thinking architecture and his work is always architecture, whatever form its appears in. No area is more architectural than any other".

Thursday, June 11, 2009

Architectura # 006: [Vertical City]

Dubai: Vertical City, 2.4 km (1.5 miles) Tall







Lawak TV3

video

Lawak bodo, memang sengal la siapa edit berita tv3 ni... pecah perot aku bantai gelak tgk video ni hahaha... so enjoy la menonton video nie. Tak nak la cerita banyak, u'll tonton la sepuas2nya... hehehe..

*p/s: Video ni tak ada kene mengena dengan sesiapa pon, sama ada yang hidup atau pon yg telah meninggal dunia. Kalau ada yang terasa atau tersinggung harap di maafkan yea.. sebab bukan aku yg edit video nie just nak sharing dengan u'll je video2 lawak ni... ;p


Tuesday, June 9, 2009

The Brainstorm


The previous entry i talk about the design mentality and i mention the brainstorm. What is a brainstorm??

Brainstorming is one of the most valuable processes in which an "idea person" can engage. It is the simple process of writing down any and all ideas that come to mind when thinking on specific topic of challenge. There is one and only one fundamental rule to a brainstorm: there are not wrong answers in a brainstorm. The simple rule translates well to creativity and design because there are no wrong answer in design, simply ideas and possibilities that are more appropriate than others.

The designer cannot afford to become too attached to one seemingly good idea. In the process of design, ideas are shot down for a myriad of reasons, and the designer must be ready with a head full of other ideas waiting to be expressed.

For a designer, brainstorm is the freedom to conjure and cultivate any and all ideas that come to mind regarding a specific design challenge. These ideas are a product of that particular designer's background, education, past experiences, values, sources of inspiration and beliefs about design. These ideas are as individual as the designer,and it is this uniqueness that compels people to seek out designers for ideas and solutions.

The necessary first step of the brainstorm is the process of writing all of these ideas down. Creating a list or diagram of ideas gets them out of one's head and onto paper. Emptying he head creates room for more ideas to germinate and keeps the same ideas from circulating and cluttering the mind. Jotting down these ideas also results in a permanent record of them, so that none will be lost in the dark corridors of the brain.

Monday, June 8, 2009

The Design Mentality



Before we go on starting designing, we must look at how we consider design and how we come up with ideas. We must solidify our creative process. As designers, we are idea people. That is our nature, it is what people expect of us and what our clients of us.

We are in the business of generating ideas. This task seems easy enough as humans are naturally blessed with creative spirit. There is an unfortunate tendency, however, for that spirit to be stifled in some people and nurtured in others. At some point, often childwood, a person is told that perhaps he/she if "just not artistic" or "not a creative person". In all cases, this claim is false.

Creativity is human nature. When we call ourselves designers, we are telling the world that we have decided to nurture creativity and dedicated ourselves to the cultivation of ideas.

There are two procedures that are invalueble to anyone pursuing that creative capabilities of his/her mind: the common "brainstorm" and the process of reverse engineering design.

* What is a brainstorm?? wait for the next entry... =)

Less complain, Give more!








Are u still complaining??

Observe around you and be thankful for all that you have in this transitory lifetime...

We are fortunate, we have much more that what we need to be content.
Let's try not to feed this endless cycle of consumerism and immorality in which this "modern and advanced" society forgets and ignores the other two thirds of our brothers and sisters.

Lets us complain less and give more!

Sunday, June 7, 2009

Lucky Weekend



Hari ni masa lapang aku terisi dengan hang out bersama Raja Ellyza, member a.k.a ex-schoolmate aku. Lama gak la aku tak jumpe dia since hari raya dulu. Awal pagi la dia dah ym aku ajak keluar tgk wayang. Mulanya mcm malas nak klua tp dah sponsor tiket apa lagi aku on je hehe..



Actually aku tolong check kan time cinema utk someone, tiba2 je mmber aku ni nak ajak tgk skali, dah alang2 check kn utk org, ape lg check utk aku skali la hehe.. Jangan Pandang Belakang Congkak jam 1.40 p.m..deal!! Dia datang bertiga dgn adik dia, nasib baik la aku still kenal adk dia kalau tak kaku gak nk berkenalan dgn adk2 dia haha... Best+kelakar+seram [tak berape sgt la] yg dapat aku discribe movie tu. Tak kering gusi aku gelak dari start cite until abis. Puas hati la tgk even org yg belanja hehehe...




Agenda seterusnya... bowling time!! rupe2nya adik dia yg ajak bukan mmber aku hehe.. tp aku layankan jela. Boleh tahan la adik dia main tp aku dapat memintas points dia, 2nd game pon aku still bertahta 1st place [kemenangan kebetulan] wahaha... Closing xtvt semestinyer lepak2 minum. Mulanye nak lepak kt Kluang Railway Kopitiam tapi dah full house, so another choice kat KFC facing that kopitiam. Kempunan nak pekena kopi ais Kluang Railway tp rezeki aku lagi di belanja minum, rezeki jangan ditolak amik je hehehe..


Thanx to Raja Ellyza coz ajak tgk wyg dan sponsor everything [bowling 2games aku bayar sdiri ok] hehe.. Kalau ada masa free lg and duit lebih lagi roger2 la yea aku sedia menemani ko tgk wyg hahaha.. If kaze and ain ada lg syok.. so lepas nie ko invite la dorg skali yea.. =)

cheers!!

Spa Hair Treatment


Kalau mention pasal Spa msti korg igt untuk kaum2 hawa je kan. Aku pon tak nak melepaskan peluang memanjakan spa buat hair treatment. Actually bukan aku yg nak g spa nie, my mom yang suruh pergi. Masalah kelumumur kat kepala aku nie dah tahap tak boleh dibendung dengan shampoo yg berada di pasaran ni. Dan bermacam2 shampoo aku cuba tetap tak dapat membentras masalah klumumur ni. hohoho..

Firstly aku segan2 jugak la maklum la tak pernah menjejakkan kaki memanjakan diri di spa ni. Dah la smua kaum2 hawa je dalam spa tu. Nasib baik la smua stuff tu friendly so aku pon kene friendly [a.k.a jual minyak] gak la hehehe.. Memang syok la dibelai, diusap2 kepala time cuci rambut. Nasib baik la tak tertidur syok sgt katekan hehe...

Stuff tu ada mention time sapu ubat kelumumur tu agak pedih sikit. Aku igt pedih sikit je, skali dah melekat ubat tu kat kulit kepala... rasa mcm nak terbakar kulit kepala ni. Aku rasa kalau siapa yg ada maigrain boleh datang maigrain tu hehe.. Lepas dah settle sapu ubat2an kat kepala nie, steaming time plak. Time steam nie kurang la sikit sakit tu tu. Tak sure la brape lame steaming tu. Tapi bosan jugak la abis aku bace magazine still tak abis steaming..

Lepas settle cuci rambut smua, time tu cutting plak. Mulanya aku tak nak cutting rambut nak bela je panjang tp kene jugak cutting atas sebab2 yg tak dapat dielakkan huhuhu... Tapi aku just mintak layer je tak nak cutting pendek. [no more skema2] hehehe.. So dengan menghabiskan masa memanjakan diri di spa selama lebih 1jam, aku keluar dengan penampilan rambut baru heee... =)


Friday, June 5, 2009

Tag 10

tagged by akish


1. Besides your lips , where is the favorite spot to get kissed?
forehead.. ahak2...

2. How did you feel when you woke up this morning?
Alhamdulillah... thankful coz di beri peluang hidup lg di muka bumi nie :D

3. Who was the last person / people you took a photo with?
with my coursemate and lecturer time kat ikano hehe..

4. Would you consider yourself spoiled?
nope!!

6. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
yup, suatu ketika dahulu..

7. Do you want someone to be dead?
tak ada kot..

8. What does your last text message say ?
" i'm on9 now "

9. What are you thinking right now ?
Tioman island or travel the whole m'sia.. :D

10. Do you want someone to be with you right now ?
Mau seyhh.. mek lisa biler mau blk m'sia.. ahak3..

11. What was the time you went to bed last night ?
4 a.m kot tu pon terlelap dpn laptop ha3..

12. Where did you buy the tee you are wearing now ?
Dapat free, uncle aku blikan kat Hong Kong :D

13. Is someone on your mind right now ?
someone in London ahak3..

14. Who was the last person who text you ?
Tina, last nite..

TEN Lucky Person to do this quiz.

  1. ean
  2. farah
  3. jai
  4. shapik
  5. aris
  6. ufo
  7. jita
  8. atikah
  9. fendy
  10. nisa


15. Who is no.2 having a relationship with ?
Fendy yg bercuti di kg halaman sabah, lonely la ko farah haha..

16. Is no.3 a male or a female?
female.

17. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
ermm... mcm tak je hehe..

18. What is no.1 studying about?
Architecture.

19. When was the last time you chatted with them?
ermm...selasa lepas..

20. Is no.4 single?
single kot.. btol kan shapik ahak2..

21. Say something about no. 2.
umo 24, tggal kat sri damansara, in relationship with fendy.. 

22. What do you think about no.3 & no.6 being together?
ermm... masing2 sabahan mcm leh 2gether je tp no.3 dh berpunya ha3...

23. Describe no.9.
study kat UKM skrg buat master.. if i not mistaken ;p

24. What will you do if no.6 and no.7 fight ?
kawenkan je terus.. ha3...

25. Do you like 8?
suka...suka... ;p