Sunday, June 7, 2009

Spa Hair Treatment


Kalau mention pasal Spa msti korg igt untuk kaum2 hawa je kan. Aku pon tak nak melepaskan peluang memanjakan spa buat hair treatment. Actually bukan aku yg nak g spa nie, my mom yang suruh pergi. Masalah kelumumur kat kepala aku nie dah tahap tak boleh dibendung dengan shampoo yg berada di pasaran ni. Dan bermacam2 shampoo aku cuba tetap tak dapat membentras masalah klumumur ni. hohoho..

Firstly aku segan2 jugak la maklum la tak pernah menjejakkan kaki memanjakan diri di spa ni. Dah la smua kaum2 hawa je dalam spa tu. Nasib baik la smua stuff tu friendly so aku pon kene friendly [a.k.a jual minyak] gak la hehehe.. Memang syok la dibelai, diusap2 kepala time cuci rambut. Nasib baik la tak tertidur syok sgt katekan hehe...

Stuff tu ada mention time sapu ubat kelumumur tu agak pedih sikit. Aku igt pedih sikit je, skali dah melekat ubat tu kat kulit kepala... rasa mcm nak terbakar kulit kepala ni. Aku rasa kalau siapa yg ada maigrain boleh datang maigrain tu hehe.. Lepas dah settle sapu ubat2an kat kepala nie, steaming time plak. Time steam nie kurang la sikit sakit tu tu. Tak sure la brape lame steaming tu. Tapi bosan jugak la abis aku bace magazine still tak abis steaming..

Lepas settle cuci rambut smua, time tu cutting plak. Mulanya aku tak nak cutting rambut nak bela je panjang tp kene jugak cutting atas sebab2 yg tak dapat dielakkan huhuhu... Tapi aku just mintak layer je tak nak cutting pendek. [no more skema2] hehehe.. So dengan menghabiskan masa memanjakan diri di spa selama lebih 1jam, aku keluar dengan penampilan rambut baru heee... =)


7 comments:

  1. uiks
    aku pn pnh pegi spa..
    kt Pasar Seni..
    tp 'spa' cuci kaki ngn anak2 ikan je..
    hahaha..

    ReplyDelete
  2. Bape hinggit kena?

    ReplyDelete
  3. Judiene:
    aku cuci kepala ngn anak2 ikan gak...
    servis dia tiptop la hehehe...

    KetamGoreng:
    ermm... below 100 je.. include cutting, treatment and extra servic hahaha... ;p

    Shapik:
    Jgn ckp Spa Q, aku gi nie 5stars.. Spa Tu.. ala2 bali gitu wahahaha... :D

    ReplyDelete
  4. cuci kpala ngn anak2 ikan??
    cne tuh??
    yg aku pnh dgr org gosok2 kpala kte je..
    hehehe
    i shouldn't miss diz
    hehe..

    ReplyDelete
  5. anak ikan a.k.a gadis2 ayu.. hahaha...
    tu la servis yg tiptop tu hehe.. ;p

    ReplyDelete
  6. tetiba rasa nak p spa..haha

    ReplyDelete